MČR žáci a dorost

Mistrovství ČR žactva a dorostu

O víkendu proběhlo V Račicích Mistrovství ČR žactva a dorostu. O co nejlepší umístění se pralo velké množství našich veslařů, včetně těch nejmenších, a k naší velké radosti se jich hodně probojovalo do nedělních finálových jízd o medaile. O dva tituly mistrů republiky se postarali zástupci mladšího žactva a svěřenci trenéra Václava Zoubka – Honza Fleissner, který s přehledem zvítězil na skifu, a Tereza Škvorová, která zlato vybojovala na párové čtyřce. Ve svých druhých disciplinách -dvojskifech – bohužel oba skončili na nepopulárním 4.místě. K titulu neměla daleko ani párová čtyřka žáků starších ve složení Matěj Roller, Jirka Bayer, Dominik Klimek, Dan Šilhavý, korm. Petr Fischer. Ve velice dramatickém závodě však skončili o pouhých 12setin druzí a vyjeli si stříbro. Matěj s Jirkou závodili ve finále ještě na dvojskifu, kde skončili pátí. Stříbrné medaile vybojovala i posádka čtyřky s kormidelníkem dorostenců Duchek, Vajgrt, Kaucký, Szotkovský, korm.Macháček. A pro druhé místo si dojela i čtyřka párová žáku mladších J.Kubiczek, D.Klazar, M.Zavřel,J.Chalupa, korm. T.Hanzlová. Svou sbírku medailí rozšířily i žákyně starší Mariana Jirásková a Tereza Hanzlová, které si nakonec po mocném finiši dojely pro bronz na čtyřce s kormidelníkem, a dorostenky Kučerová, Kmetová, které obsadily 3.místo na dvojskifu. Všem medailistům gratuluji. A garatuluji i těm, kteří letos na medaile nedosáhli. Všichni závodili moc pěkně a my tak mohli sledovat spoustu napínavých závodů. Myslím, že i tak si vybojovali pěkná umístění a doufám, že budou mít o to víc motivaci k tréninku, aby příště medaile získali.
P.S.: Příští víkend čeká MČR juniory a dospělé, které tímto vyzívám, aby si vzali příklad z naši žáků a bojovali také s tak velkým úsilím jako oni a nezlobili trenéra(!) 🙂
Verča

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Havran. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář